De ZINN-cursus:

Mindfulness Plus!Genieten, verwonderen en tot jezelf komen.


Deze cursus zal je lang bijblijven. Je verbetert het contact met je lijf, je ziel en je passie spelenderwijs en ontvangt waardevolle feedback die specifiek op jou is afgestemd.
De basis wordt gevormd door de 12+1 zintuigen, dus: horen, zien, ruiken, proeven, evenwicht, gronding, stemmen en afstemmen, aandachtstraining, beweging en meer: het komt allemaal voorbij.

    Wat kun je verwachten?

Vermogens die je al lang hebt wakker schudden en effectief gebruiken

Een gezonde balans handhaven, ook als je stress ervaart.
Humor en diepgang
Een inspirerende korte- én lange termijn nawerking.


De eerstvolgende gelegenheid om dit mee te maken is de


                       Winter ZINN-cursus 2017
start: 30 jan. 2017, info-avond 16  jan. 2017, overige data:
zie onderaan deze pagina. Max. aantal deelnemers: 8.
Vroeg aanmelden voorkomt teleurstelling dat de cursus al vol is. Opgeven is vanaf nu al mogelijk.


De ZINN-cursus kort omschreven:


Centraal staat het ontdekken van je eigen kompas via de ingang van de 12+1 zintuigen. Ga je vervolgens steeds meer op dat kompas varen dan groeit jouw liefdevolle benadering van jezelf. Hetgeen leidt tot meer ontspanning in je dagelijks leven en veel 'ontwikkelplezier'.

Daarbij houdt het je vitaal op een manier die bij jou en je leefwijze past.


.......en een uitgebreidere omschrijving:


Spelenderwijs je vitaliteit en het plezier in je leven bevorderen

d.m.v. deze unieke zintuigtraining voor lichaam, ziel en geest. Zintuiglijke ervaringen raken door omgevingsfactoren en cultuurinvloeden steeds meer afgevlakt en kunnen daardoor niet altijd meer de signaalfuncties uitoefenen waarvoor ze bedoeld zijn. Het gevolg is dat we het contact met onszelf en ons lichaam dreigen kwijt te raken. Hierdoor kun je  je levenslust verliezen en wordt het moeilijker om te voelen wat goed voor je is en wat niet. Hetgeen er weer toe kan leiden dat je vatbaarder wordt voor allerlei kwalen en klachten.
Het 12+1 model gaat ervan uit dat je zintuigen de sleutels zijn voor het contact met jezelf. Zijn je zintuigen alle 12+1 (!) goed ontwikkeld, dan kan het niet anders of dat contact is optimaal. Hierdoor ga je je vitaler voelen en ben je in staat om op een gezonde manier met stress en tegenvallers om te gaan.


Onderwerpen die aan bod komen:

Beter waarnemen van lichaamssignalen

Harde en zachte tijd

Je eigen ritme ervaren en volgen
Fijnproeven
Adem en ontspanning

Sturen van gedachten (omdenken)

Stoorzenders omvormen

Ik en de ander
Creatieve pauzes: het nuttige nietsdoen

Terug naar je essentie

Tastzin als basis voor het leven

Taal en klank: beleving en werking

Blikverruiming

De kracht van verwondering

Waar loop je warm voor?


Voor wie?

Voor iedereen die:

een levenslustig en vitaal leven wil leiden en er vooral meer van wil genieten
gezondheidsklachten op een speelse manier wil voorkomen

een steuntje in de rug wil bij het doorvoeren van leefstijlveranderingen
zichzelf (en anderen) beter wil leren kennen
nieuwsgierig is naar de 12 zintuigen.


Doe-het-zelf cursus.
Deze cursus doe je voor jezelf en met jezelf, in gezelschap van maximaal 7 medecursisten en, afhankelijk van de groepsgrootte, 1 of 2 begeleiders.

De ervaringen en inbreng van de andere deelnemers geven de cursus een meerwaarde die ons elk jaar opnieuw verrast en de individuele ervaringen sterk verrijkt. In een reader kun je de theoretische info over de zintuigen thuis op je gemak nog eens nalezen.

Werkwijze:
Het trainen van onze 12 zintuigen is de basis van deze cursus. Voor elk zintuig hebben we leuke oefeningen, zowel ter plekke in de groep als thuis individueel. De oefeningen gaan over bewegen, waarnemen, ontspannen, aandachtstraining,  omdenken, stemwerk en uiteraard zelfreflectie. Hierop krijg je gedegen feedback. De tijd tussen de bijeenkomsten wordt steeds wat langer. Zo kun je voor jezelf nagaan of je ook zonder de groepsbijeenkomsten jouw ervaringen kunt inzetten in je dagelijkse leefsituaties.
De 'oogst' van deze avonden was tot dusver zeer groot en we hebben er het volste vertrouwen in dat dat ook in volgende trainingen zo zal zijn. En tot ruim een jaar na de cursus bleven de veranderingen merkbaar en groeiden zelfs nog voor een aantal cursisten.

Reacties van deelnemers:

"De cursus overtrof mijn verwachtingen. Met vaak heel simpele oefeningen bereik ik nu een diepe ontspanning."

"Ik heb nu minder angst om terug te vallen en heb respect voor mezelf (en daarmee voor de ander."

"Ik vond het speelse erg leuk; geen avond is voorspelbaar, het is altijd verrassend en er is humor."

"Ik voel beduidend meer rust in mijn zijn, en voel beter wanneer ik uit mijn evenwicht dreig te gaan".

"Ik heb meer gekregen dan ik verwacht heb. Jullie begeleiding vond ik heel goed: professioneel, maar ook warm en meelevend."

Deze cursus wordt gegeven door:

Maartje van der Wees (euritmietherapeute) en René Alofs (fysiotherapeut) 

Maartje van der Wees heeft samen met haar echtgenoot René Alofs de ZINN-training (aanvankelijk het 12+1 model) ontwikkeld. Vanuit hun ervaringen met hun cllënten (en met zichzelf) ontstond deze methode en bleek een zinvol instrument om ook tijdens stressvolle tijden vitaal en in balans te blijven.

René Alofs is sinds 1985 werkzaam als fysiotherapeut in zijn eigen praktijk Flow Motion met locaties in Vilt en Maastricht.  Naast zijn reguliere opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in manuele therapie, meridiaantherapie en adem-en ontspanningstherapie (AOT-methode van Dixhoorn). Wat hem vooral boeit is 'wat mensen beweegt' of: de persoonlijke ontwikkelingsweg.  Een mooie mix van integriteit, diepgang en humor maakt René tot een zeer gewaardeerd begeleider.

Meer over Maartje van der Wees kunt u lezen op: "wie ben ik?"

Wilt u eerst iets ervaren van deze cursus om te bepalen of het iets voor u is? Kom dan naar de informatie-avond. Deze avond is gratis toegankelijk en vrijblijvend.  Aanmelden hiervoor is wel noodzakelijk i.v.m. het aantal bezoekers. Bel even naar 06-21227593.

Data in 2017:
16 jauari 2017 : info-avond, voorwaarden zie boven.

30 januari 2017. 
6, 13 en 20 februari 2017.
6 en 20 maart 2017.
10 april 2017.
8 mei 2017. Op 2 september 2017 (zaterdag) is de laatste bijeenkomst. De tijden hiervoor wijken af: van 13.30 u. - 17.00 u.

Tijd van de avonden: steeds van 19.30 tot 21.30 u.
Locatie: Sint Rochusplein 12 , 6325 AZ,  Vilt. (Berg en Terblijt).
Kosten: Voor de hele cursus: € 295,-- (inclusief 21% BTW). Dit omvat 9 bijeenkomsten, koffie/thee met lekkers en de reader. 
Aanmelding: vanaf nu kun je je al aanmelden.
Telefonisch: tel. 06-21227593 of per e-mail: info@vitaaldans.nl