Over wat me beweegt

Bewegen zit me in mijn bloed. De mens in beweging en de beweging in de mens fascineert me al mijn leven lang. Het is mijn passie, mijn beroep en mijn levensvisie.
In mijn werk als euritmietherapeute lees ik de beweging van mensen, vertel ze wat ik zie en bied hen vandaar uit een bewegingsvoorstel. Een proces van in kaart brengen wat er is en van daar uit een nieuwe stap zetten waarmee je je verder ontwikkelt.

Dagelijks maak ik mee hoe sterk de euritmie werkt, zowel emotioneel als ook bij fysieke klachten. Ik werk met mensen van 3 tot boven de 80. Vanuit routine werken doe ik niet - ik zou het niet kunnen. Voor mij gaat het er om een mens waar te nemen in zijn/haar unieke uitingsvorm, daarom volg ik geen standaard voorschriften. Ik verbind vakkennis en methodisch handelen met mijn intuÔtie. Liefde voor muziek, poŽzie, dans en  creativiteit heb ik zonder twijfel van mijn moeders kant geŽrfd. Eigenzinnigheid, discipline en belangstelling voor de oosterse geneeswijzen leerde ik van mijn vader. Liefde voor de natuur werd mij vanuit beide kanten voorgeleefd.

Beroepsmatig ontwikkelde ik mij op het gebied van dans, gezondheid, creativiteit en coaching. Ik deed o.a. de 5-jarige fulltime HBO-opleiding aan de euritmie-academie in Den Haag, waar ik in 1982 het diploma docent dans/euritmie haalde. De vervolgopleiding voor euritmietherapie deed ik in Groot-BrittaniŽ (East Grinstead). Daarna bleef ik mezelf bijscholen op het gebied van dans en persoonlijke ontwikkeling. Ik werk nu ruim 30 jaar met zeer uiteenlopende groepen mensen. Docenten, managers, bankdirecteuren, zorgprofessionals: ieder die wil kan zichzelf in beweging brengen, zowel fysiek als mentaal. Ik lever maatwerk voor iedere groep en kan vrijwel elk thema in bewegingsoefeningen omzetten. Hierdoor wordt een thema uiterst helder  en kun je er beter mee om te gaan (ook als team) in de dagelijkse praktijk.

Samen met mijn partner Renť Alofs en mijn collega Jemaine de Kort werk ik in Centrum Flow Motion in Vilt. Fysiotherapie en euritmietherapie worden hier aangeboden en ook de meeste cursussen vinden hier plaats. Zoals onze ZINN-training: een zintuigelijke methode om je eigen innerlijk kompas vrij te kunnen gebruiken.
 
Ik heb een bewogen leven achter de rug en hoop nog lang in beweging te blijven. Leven is tenslotte beweging. Dus beweeg ik mee en laat me verrassen. Het liefst in 'Flow Motion'.

Maartje van der Wees