Vitaaldans
Met vitaaldans ga je je niet alleen levenslustig en energiek voelen, het brengt je ook weer in contact met je basis.

ik bied een lichte structuur aan waarop je vervolgens naar hartelust kunt improviseren en variŰren. Op die manier kun je de dans aanpassen aan je eigen conditie, tempo of stemming. 

Vitaaldans is een stromende en vitaliserende dansvorm, gebaseerd op een aantal euritmische principes. In het verleden bood ik vitaaldans en danseuritmie apart van elkaar aan, de komende tijd worden ze ge´ntegreerd tijdens dezelfde les.

Hieronder kun je daar meer over lezen

Dans-euritmie
Dit is een unieke, spirituele bewegingsvorm. De bewegingen die je bij euritmie maakt zijn deels vergelijkbaar met tai-chi bewegingen. Vaak rustig en stromend, soms ook snel en doelgericht, en altijd met je volle aandacht bij de beweging.

Kenmerkend voor euritmie is dat we werken met de verborgen kracht van klanken en taal. Uitganspunt is dat elke klank zijn eigen bewegingspatroon heeft. Die patronen maak je zichtbaar met je eigen lichaam als je euritmiseert. Dit proces speelt zich voor een groot deel af in het veld om ons heen. Door euritmie regelmatig te doen word je gevoeliger voor dit veld. Je zet niet alleen je fysiek, maar ook je energetisch lichaam in beweging. Dit heeft een ontspannende en verfrissende werking.  Bewustwording van je eigen lijf  is iets wat door elke euritmieles versterkt wordt, evenals  de communicatieruimte tussen jou en de ander. Een leuke bijwerking is dat het spelenderwijs je gevoel voor taal en muzikaliteit vergroot. Meer over euritmie kun je lezen in het boekje 'Wat beweegt jou?' (Kijk bij 'nieuws/artikelen')
Man, vrouw, dik of dun, stijf of soepel: iedereen die zich open opstelt kan meedoen. 

Vanaf 2017 zullen weer regelmatig euritmieworkshops worden gegeven.

 

Individuele coaching via dans en beweging.

Een individueel coachingstraject is afgestemd op jouw vraag.

Doel is om daar samen helderheid in te brengen zodat nieuwe mogelijkheden ontstaan waar je mee verder kunt.

Werkwijze: onderzoek naar de beweging van je gedachten, je gevoelens (letterlijk: emoties) en integratie van de opgedane verheldering door lichamelijke beweging. Een inzicht wordt zo tot een doorvoelde en lijfelijke ervaring. Dat zorgt er voor dat het niet direct weer weg is maar ge´ntegreerd wordt in je hele systeem.

Bedoeld voor wie tijdelijk een paar extra ogen, oren en een luisterend hart zoekt  om mee te kijken met een specifieke vraag en daar zelf beweging in wil brengen.

Spreekt dit je aan dan kun je altijd meer informatie vragen voor jouw persoonlijke situatie via e-mail of tel. 06-21227593.

Themaworkshops dans-euritmie

Bezig zijn met een thema door euritmie, dans en reflectie.

(Vanaf 2017).

Moet je, om vrijheid te ervaren, alle vorm afschaffen? Of is er een manier om vrijheid en vorm in de juiste balans te houden? Zodat het leven geen strijd meer is maar een dans? Een dans die welliswaar structuur heeft, maar die je vrij en lichtvoetig kunt uitvoeren...... 

(Vanaf 2017)

Vergaat het je ook zo dat je niet veel kunt met gedichten? Of dat je wel iets hebt met die paar speciale dichtregels die je ooit ergens tegenkwam, maar dat de rest ontoegankelijk lijkt, moeilijk om te begrijpen? Dan is deze workshop een manier om jezelf te leren een gedicht te openen.  Met euritmie kun je een gedicht verkennen op een unieke manier. Je zet je lichaam en beweging in om de volle essentie te doorleven. Taal, klank, ritme en stemming zijn de middelen waarmee de weg tot het gedicht begaanbaar wordt.

Geen zin in griep dit najaar? Vergroot je weerstand door euritmie. Ik leer je een serie van 5 oefeningen, gedurende 4 lessen van een 5 kwartier.  Daarna ben je in staat om deze dagelijks toe te passen, als een gezonde vorm van "zelfmedicatie" om je immuunsysteem optimaal te laten werken deze winter. De lessen vormen ÚÚn geheel en zijn dus niet afzonderlijk te volgen.


(Vanaf de herfst in 2017)


De ZINN-training

Spelenderwijs je zintuigen (alle 12+1) verkennen. Mogelijkheden vrij maken die je altijd al had en effectiever wilt gebruiken.

- we bieden regelmatig diverse varianten aan, zoals de ZOMERZINTUIGWEEK, maar ook weekenden, of losse modules.

- en natuurlijk als de OER-ZINN-training; een traject van 9 avondbijeenkomsten.
Klik hier voor meer informatie.

Aanmelding cursussen:
Een aanmeldingsformulier kunt u hier downloaden. Hierop vermeldt u voor welke cursus u zich aanmeldt. Tegelijkertijd met het verzenden van het formulier maakt u het desbetreffende bedrag over. Alleen als het cursusgeld binnen is is de aanmelding definitief. U kunt ook een formulier telefonisch aanvragen: tel. 06-21227593.