EVEN GEEN nieuwsbrief, wel reacties:

Ervaringen van cursisten met de ZINN-trainig:

Steeds opnieuw ben ik sinds de trainingsweek in staat om mijn ‘deur’ te openen en mezelf toe te staan te huppelen. Door mijn eigen speelzin activieren is mijn levenszin en de mogelijkheid om daarvan te genieten enorm toegenomen. Het inzicht in mijn eigen recept heeft ervoor gezorgd dat ik eindelijk in staat ben met mijn direct leidinggevende constructief te kunnen samenwerken.
Dit allemaal heb ik aan die fantastische week te danken, ik heb geen woorden om mijn diepe gevoel van ontspanning uit te drukken en ook dat is een GROTE doorbraak in mijn patronen.(M.M.)

Het was een rijke week. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Als ik nu het werkboek neem, realiseer ik me wat een rijkdom jullie hebben verzameld hebt en doorgeven.
Het gaat er gemoedelijk en vanzelfsprekend aan toe, de reikwijdte wordt, voor mij, nu pas goed duidelijk. (C.M.)

Er is iets met me gebeurd deze week.
 Zelfs mijn arm heeft me laten zien dat hij weer volwaardig
 kan functioneren. Hij doet weer mee. Wauw !!!!

 Daarom wil ik jullie héél erg bedanken en de wens uitspreken
dat nog vele na mij de intensiteit van het omgaan
met de 12 + 1 zintuigen zullen ervaren als een bruikbare
 handleiding voor lijf en geest.
 Ik ben er gelukkig van geworden en zal hier iedere dag even
bij stilstaan.

 (Arie de Jong)

BOEK:  WAT BEWEEGT JOU?    (verschenen op 11-12-2011)

Het is gelukt: geschreven in de zomer, handmatig gezet, gedrukt en gebonden in de herfst en gepresenteerd in de winter: mijn boek: Wat beweegt jou?'
Over thuiskomen, tussenruimte en dansen op woorden. Over luisterend bewegen en de kracht van de taal. En over de universele energie die iedereen en alles  ‘beweegt’. Kortom: over euritmie. Toegankelijk geschreven, rechtstreeks vanuit de ervaring, 72 pagina's, met illustraties van Alex Barbaix.


Enkele reacties:
    Ik heb je boekje in twee ochtenden uitgelezen. Eindelijk duidelijkheid. Ik kreeg zelfs zin in euritmie!  (T.O., Zutphen)

     Zo mooi geschreven, het ontroerde me. (K.M. Burcht, België).

     Heel veel hulde voor je voortreffelijke boek. Veel dank. (J.N. Amsterdam)

      Het heeft me diep geraakt door de woorden die je koos, de eenvoud en daardoor de diepgang. (E.W., Oosterhout)


Het boekje is handgezet, gedrukt, gebonden en van illustraties voorzien door Alex Barbaix, ambachtelijk drukker uit Amsterdam. Dit is uniek, er zijn vrijwel geen plekken meer waar een boek op deze wijze gemaakt wordt.
Het betreft een eenmalige oplage van 800 exemplaren. Keuze uit drie verschillende omslagkleuren: blauw/lila,  goudgeel/blauw of rozerood/groen.
Heerlijk handwerk, feestelijk om te zien, alleen daarom al prachtig om te hebben.

Prijs: € 19,95
Luxe linnen binding € 30,-- (alleen op bestelling en zolang de voorraad strekt).

Er zijn nog slechts enkele exemplaren voor de verkoop bij Praktijk Flow Motion in Vilt, en via de webwinkel www.euritmie.com

DANS EN EURITMIE: reacties van deelnemers


"Ik slaap dieper, voel me meer ontspannen en mijn doorbloeding is verbeterd."

"Mijn houding is nu trots, door meer bewustwording en de oefeningen met mijn voeten"

"Ik maak een beter contact met mijn lichaam, raak niet meer zo verdwaald in de omgeving"

"Mijn concentratie is verbeterd bij het leren, en daarnaast zie ik positieve veranderingen op het sociale vlak"

"Mijn dochter van 5 is rustiger, ze heeft meer basis. Ook plast ze niet meer zo vaak in bed."

" Door de danseuritmie heb ik veel veranderingen op het communicatieve vlak waargenomen bij mezelf. Ik voel me veel krachtiger t.o.v. andere mensen en ben beter in staat me te uiten."

"Mijn zoon van 9 heeft een sprong in zijn ontwikkeling gemaakt tijdens de euritmieperiode. Het valt zelfs vrienden op en ook op school merken ze dat hij zich veel rustiger gedraagt"

"Thuis oefende ik met het lopen. Bij iedere stap die ik zet voel ik dat de beweging vervolgd wordt onder de aarde. Na een paar weken oefenen, merkte ik bij mijn wekelijkse sportuurtje een verandering. Bij het warmlopen ervaar ik dat ik mijn benen niet meer zwaar zijn. Ik sleep ze niet meer mee. Ik til ze op. Mijn tred is lichter en verend. Dit maakt mij na drie minuten rennen opgewekt en niet meer moe. Als ik mijzelf in het voorbij gaan in een spiegel zie, dan zie ik een andere vrouw. Een lachende en stralende vrouw. Het tobberige, bedrukte is verdwenen."


En nog eens over de ZINN-training:

De ZINN-training:
EEN SPEELS TRAJECT AAN DE HAND VAN JE 12 (+1) ZINTUIGEN.
Doel: meer vitalteit door een beter contact met jezelf en je lichaam.

Wat ik vaak tegenkom, zowel bij mezelf als bij de mensen die voor indiviuele sessies komen is dat de meesten van ons ergens wel weten wat goed voor ons is en wat niet. Maar om dat ook echt te doen, dusdanig dat het vanzelfsprekend onderdeel uit gaat maken van je leven, dat valt nog niet mee. Ook zijn er langzamerhand zo veel verschillende tips in omloop dat we vaak niet weten waar we moeten beginnen.
Ik heb gemerkt dat in de wirwar aan leefstijladviezen een duidelijke ordening is aan te brengen. Het systeem van onze 12 zintuigen geeft een duidelijk houvast om het rustpunt weer in jezelf te leggen en het contact met je lichaam te herstellen. Door vervolgens het "+1" zintuig erbij te betrekken wordt dat nog leuk ook. En alles wat leuk is zul je met gemak toepassen. Ik kan iedereen die met meer plezier en vitaliteit wil leven deze cursus van harte aanbevelen.

Vanaf januari 2017  begint een nieuwe groep: 9 avonden van19.30-21.30 u. Data volgen binnenkort.

Voor meer inhoudelijke info: klik hier. Of ga direct door naar agenda voor praktische informatie: zodra de data bekend zijn voor 2017 staan ze in de agenda.