Euritmietherapie: genezend ritme

Euritmie betekent goed ritme.
Euritmietherapie is het herstel van de ritmes in het lichaam door het uitvoeren van specifieke bewegingen die doorwerken op de organen. Voorbeelden hiervan zijn het weer gezond laten functioneren van de darmen, waardoor verstopping of een spastische dikke darm tot het verleden behoren. Of het herstel van het dag/nachtritme, waardoor je weer goed kunt slapen zonder slaapmiddelen.

Vierledig uitgangspunt
Het uitgangspunt bij deze therapievorm is dat een mens uit meer bestaat dan alleen een fysiek lichaam. Met euritmie werk je, behalve aan je fysiek, ook aan je energetisch lichaam, en brengt deze twee vervolgens (d.m.v. de bewegings-oefeningen) in balans met je emotionele en mentale “lichaam”. Gezondheid ontstaat door een goede samenwerking van deze 4 lagen.

Actieve therapie
Euritmietherapie is een actieve therapie. Het voordeel daarvan is dat het je niet afhankelijk maakt van medicijnen (inclusief de vele bijwerkingen ervan). Dagelijks 10 -15 minuten oefenen om zo het contact met je lichaam te verbeteren kan al een goed merkbaar resultaat teweeg brengen.

Voor wie?
In principe kan iedereen deze therapie doen, zowel kinderen als volwassenen. Leeftijd maakt niet uit, bewegelijkheid ook niet. Alle oefeningen worden aangepast aan de situatie van de cliŽnt, zelfs als die in een rolstoel zit.

Door wie?

In het pand van Flow Motion in Vilt wordt de ET gegeven door Jemaine de Kort. www.jemainedekort.com.
Workshops en preventieve trainingen worden gegeven door Maartje van der Wees. (Zie Zintuigtraining). Ook indidviduele kortdurende coachingtrajecten horen tot de mogelijkheden.  klik hier


Toepassingen:
Met euritmietherapie kun je bij jezelf op drie gebieden veranderingen bereiken: op het fysieke, emotionele en geestelijk functioneren. Voorbeelden van klachten waarbij euritmie kan worden ingezet zijn o.a.
reumatische en orthopedische klachten

astma en allergie
slaapstoornissen
depressiviteit
kouwelijkheid/slechte doorbloeding
angst en hyperventilatie
hoge/lage bloeddruk
hartritmestoornissen
darmaandoeningen, zoals verstopping of diarree, of prikkelbaar darmsyndroom. Ook als ondersteuning bij colitis en ziekte van Crohn.
problemen met de schildklier
migraine
chronische vermoeidheid
P.M.S. en andere menstruatieklachten.
visusstoornissen, zoals b.v. bijziendheid, verziendheid, scheelkijken bij kinderen.
motorische of verbale ontwikkelingsachterstand bij kinderen.
Angststoornissen
Hyperactiviteit, hooggevoeligheid of emotionele blokkades bij kinderen.
Ook bij ernstige aandoeningen, zoals M.S., Parkinson, N.A.H. (niet aangeboren hersenletsel), kan euritmie als ondersteunende therapie bijdragen aan de kwaliteit van leven.

concentratieproblemen

Kosten en vergoedingen:
Volwassenen: (45 minuten)  € 57,75 per sessie.
Kinderen: (30  minuten) € 38,50 per sessie. (Indien een sessie korter of langer uitvalt wordt dit navenant doorberekend.)
De duur van een periode is wisselend, het gemiddelde is ongeveer 7 sessies. De eerste drie sessies wekelijks, daarna wordt samen met u bekeken wat een goed vervolgritme is. Bij kinderen is het beter om de 7 sessies in het wekelijks ritme aan te houden - terwijl ook hier in overleg wordt gekeken naar wat het beste past bij uw kind en uw situatie. Uiteraard zijn er ook kortere periodes mogelijk, of ook langere,  afhankelijk van de vraag waarmee u wilt werken.
Euritmietherapie wordt door een aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed via een aanvullende polis voor alternatieve therapieŽn.
Contact: voor vragen of het maken van een afspraak voor euritmietherapie: Jemaine de Kort, tel. 076 5714027. Als er niet opgenomen wordt kunt u inspreken. Voor overige vragen: Maartje van der Wees 06 21227593